Duyurular

Ülkemizin içinde bulunduğu olağanüstü duruma yol açan COVID 19 pandemisi nedeniyle Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm uygulamaları kapsamında eğitim ve öğretim faaliyetlerimizin mümkün olduğunca kesintisiz yürütülebilmesine yönelik önlemler alınmaya çalışılmaktadır. Yükseköğretim Kurulunun 26.03.2020 tarihli duyurusu doğrultusunda bu sene Üniversitemizde Bahar Dönemi eğitim ve öğretim süreci sadece uzaktan eğitim ve dijital öğretim imkanları ile sürdürülecek, yüz yüze eğitim olmayacaktır.

Yükseköğretim kurumlarının eğitim ve öğretim süreçlerinin kesintiye uğramadan sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için alınan kararları içeren; Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın 19 Mart 2020 tarih ve 22490 sayılı yazısı ile Üniversitemiz Senatosunun 23.03.2020 tarih 6/1 sayılı kararına uygun olarak Mimarlık Bölüm Kurulunca aşağıdaki kararlar alınmıştır:

1. Mimarlık Bölümü'nce yürütülmekte olan lisans ve lisansüstü Teorik ve Uygulamalı tüm derslerin uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştirilmesi,

2. Üniversite tarafından sağlanan ve Rektörlük tarafından onaylanan; veri güvenliği, izlenebilirlik ve denetlenebilirlik sağlayan dijital platformların belirlenmesi doğrultusunda; kurumsal kullanımda olan Google E-mail, Google Classroom ile eşzamanlı (senkron) ve eşzamanlı olmayan (asenkron) ders anlatımları için Google Meet ve Google Hangouts uygulamalarının kullanılması,

3. Senato kararı doğrultusunda 25 Mart'ta başlayan uzaktan eğitim döneminde; derslerin hazırlık durumuna göre deneme ve geçiş dersleri yaparak ilerlenip, tüm derslerin en geç 6 Nisan 2020 tarihi itibariyle başlaması,

4. Öğretim üyelerinin yürüttükleri derslere ilişkin güncellenmiş ve uzaktan eğitime uyarlanmış, yoğunlaştırılmış ders izlencelerini, eğitime başlangıç tarihinden itibaren 29 Mayıs 2020 tarihine kadarki süreci kapsayacak şekilde yeniden oluşturmaları.

Küresel salgının hasarlarını en azından eğitim alanında sizler için hafifletebilmek adına yeni yöntemler kullanma konusunda istekliyiz. Bu süreçte Üniversitemizde Uzaktan Eğitim Merkezi ve Öğrenme Yönetim Sistemi gibi pek çok eksiklik olmasına rağmen sizleri yalıtılmış bırakmamak ve sizlerle yeniden biraraya gelmek için uzaktan eğitim sistemini benimsedik. Özellikle online (çevrimiçi) eğitim araçlarını da yeni dönemde olabildiğince etkin kullanmaya çalışacağız. Uygulamalı derslerde birlikte yeni yöntemler deneyip, birbirimizden çok şey öğrenip ilerleyeceğiz. Uzaktan Eğitim sürecinde sorularınız için Bölüm Dijital Ortamda Ders Yürütme Komisyonu Üyeleri ve dersinizin yürütücülerine kurumsal e-mailleri üzerinden ulaşabilirsiniz. En kısa sürede derslerde görüşmek üzere, sağlıklı günler dilerim.

Prof.Dr.Demet BİNAN

Mimarlık Bölüm Başkanı